Главная » Архив материалов
Оновлені списки на 30.03.2013
 Люди!!! Ось оновлений список вулиць по яким необхідно ходить роздавать листівки та збирать підписи проти кар'єру!!!!
б'удинки між 3 Інтерн. та Леніна 70,74,76,
Шевченко 21
 1 Мая
3Інтернаціонала -частина
9 Січня- початок
 Али Оношко
 Верхня
Вишнева
 Ворошилова початок
Гагаріна
Дачна
Дзержинського
 Дімітрова
Донецька
Зарічна
 Коцюбинського
 Красна
 Миру
Надії крупської
Овчіннікова
в домах Петровського та Спартаковської буд.3,5.9,8,12,6,10 Хто який може
Пр. Садовий
Пр.Артема
Пр.Гвардєйський
Пр.Гєрцена
Пр.Зелений
Пр.Кирпичний
 Пров. Бригадний
Рєпіна
Тардова
Уріцкого
Франко частина
 Фрунзе частина
Цвітна 56,30,24,22,18,20,67,16б хто який будинок може ...
частина
 Чубаря
Леваневського
 Дзержинського
Дімітрова
Мартиненко
Комсомольська
Пишіть в особисті повідомлення, чи звоніть на номер 0959141991 Хто яку вулицю, чи який кусок вулиці може взять. Є форма лістовки та бланку збору підписів..все дамо... Нада перекрить все Гуляйполе! Це велика робота, але за нас його ніхто не зробе...Не хочемо кар'єру - нада зробити....Вже багато зробили...

Категория: Рудник Гуляйполе | Просмотров: 702 | Добавил: slnikolas | Дата: 31.03.2013 | Комментарии (0)

Звернення Гуляйпільської громади до голови Запорізької обласної ради


Категория: Рудник Гуляйполе | Просмотров: 688 | Добавил: slnikolas | Дата: 30.03.2013

Екологічна карта на кристування надрами 05.09.2012










Категория: Рудник Гуляйполе | Просмотров: 1122 | Добавил: slnikolas | Дата: 30.03.2013


22.03.2013 у с. Залізничне відбулась акція протесту ініційована жителями селища. Прийшло біля 300 чоловік. Жителі Залізничного завжди активно відстоювали свою позицію, та могли сказати тверде НІ тим, хто намагається порушити їх права. Представники Покровки, Комсомольського, Гуляйполя, Успенівки та навіть з Оріхова, примали актину  учать. Ця подія привернула увагу засобів масової інформації. Зокрема канал ІСТV проводив зйомку відеоматеріалів, так що незабаром можна очікувати на появу репортажу у вечірніх новинах.

Категория: Рудник Гуляйполе | Просмотров: 982 | Добавил: slnikolas | Дата: 24.03.2013

Категория: Рудник Гуляйполе | Просмотров: 798 | Добавил: slnikolas | Дата: 23.03.2013

В своїй хаті-своя правда.                                            За батьків, дітей, онуків.

 

Говорить «Гуляйпільська Громада»                          №1             

 

                         Дорогі  наші, земляки.

                         До Вас звертається «Гуляйпільська громада». 20.03.2013 року до Гуляйполя тихенько, як вовки, приїхали посланці Запорізької обласної ради Абдулахманова (щира українка, яка приїхала вирішувати долю наших дітей, голова постійної комісії по земельних питаннях). Нікого з представників громади не запрошували. Провели таємну нараду за ЗАЧИНЕНИМИ ДВЕРИМА в райдержадміністрації та ВИРІШИЛИ зігнати найближчим часом в КСК бюджетників та тих, хто має роботу та боїться її втратити, назвати це громадськими слуханнями, змусити людей проголосувати за відкриття кар'єру, ну і звичайно показати все по телебаченню і в пресі. Дорогі наші майбутні учасники цього дійства, ви берете на себе відповідальність за долю своїх дітей, рідних та земляків, ми розуміємо, що вам нелегко буде, але переконливо просимо, добре зважте та подумайте. Готуйтесь до боротьби, ми зберемо ВАС для того, щоб сказати могутнє ГУЛЯЙПІЛЬСЬКЕ «НІ» зайдам та їх поплічникам. Гуртуйте людей. З нами Оріхів, Пологи, Новомиколаївка, Покровське, стривожене Запоріжжя. Настав вирішальний час, на нас дивляться пильно померлі душі наших предків батьків, дідів та прадідів що боронили свою землю. Програємо останню битву – всі змушені будемо покинути рідну Гуляйпільщину. Ми змусимо скасувати депутатів райради, яких обдурили прямо на сесії, своє рішення та рішення обласної ради. Не забувайте, що в наших жилах тече кров наших славних предків, які колись показали зайдам, хто такі Гуляйпільці. Передавайте листівки друзям, знайомим, зателефонуйте. Не вірте БРЕХНЯМ, які розпускають про нас ті, хто «за розвиток рідного краю», та ті «що ніколи не брешуть і завжди з народом». Ми опублікуємо їхні прізвища. До районної преси і радіомовлення нас не пускають. Після завершення урочистого засідання до Дня комунального працівника, ті що завжди з народом, залишили в залі пенсіонерів та переконували їх, яка погана гуляйпільська громада та яке світле майбутнє чекає пенсіонерів після відкриття кар'єру.  Друзі наші, такого єднання ми давно не відчували!

ПРАВДУ КАЗАВ ВЕЛИКИЙ ТАРАС

«БОРІТЕСЯ - ПОБОРЕТЕ! ВАМ БОГ ПОМАГАЄ!»

... Читать дальше »
Категория: Рудник Гуляйполе | Просмотров: 842 | Добавил: slnikolas | Дата: 22.03.2013


15 березня, в минулу пьятницю, в гуляйпільському КП"Комунгосп" відбулося урочисте засідання з нагоди професійного свята закінчилось яке неприємним і навіть ганебним епізодом. Привітавши працівників комунального господарства, присутні на святі керівники району (голова адміністрації Гура А.П.,мер міста Неміч О.Г. та голова райради Попович О.А) попросили затриматись після офіційної частини працюючих пенсіонерів. І до своїх привітань додали, так би мовити, "ложку дьогтю", дуже наполегливо поросивши не слухати "пустих балачок" з приводу відкриття під Гуляйполем карьеру, а також самим не розповсюджувати подібну інформацію і не приймати участь у протестах громадськості, якщо звісно присутні "справді дорожать роботою і хочуть спокійно працювати і далі".

В зв’язку з такою заявою виникає справедливе питання: якщо відкриття руднику в районі-справді лише міф, а інформація що розповсюджується неправдива і провокативна, то чому керівники так відчайдушно і не шкодуючи власного авторитету і честі намагаються заліпити роти населенню, не гидуючи навіть такими підлими методами і відвертими погрозами? Якщо ж диму без вогню справді не бува і руднику не лише дали дозвіл на існування (що підтверджено документами), а ще й впевнені що відкриття його сприятиме процвітанню району, то чому тоді інформація про позитивні і негативні наслідки таких розробок не публікується в районній пресі? Навіщо вся ця завіса таємничості і "совкові" методи дозування інформації? Чому громадськість не інформують про те, що чекає жителів міста і району коли почнуться роботи на карьері? Відповідь напрошується лише одна - страх перед справедливою і неминучою реакцією людей на подібні дії влади - бо ж всі свідомі люди розуміють, що рудник принесе екологічну катастрофу, загрозу для здоровья і життя, і мовчати не будуть.

Це не перший випадок відкритого і безсовісного тиску на працюючих людей: з різних джерел надходила інформація що і раніше віддавались подібні накази закрити роти населенню, а начальники бюджетних установ, раді вислужитись, слухняно їх виконували, попереджаючи працівників,що не варто йти проти волі місцевої "верхівки".

Вражає не лише нахабність подібного "прохання" і завуальованих погроз зі сторони чиновників, їх впевненість у власній безкарності та вседозволності, а і точний розрахунок: знають на кого вчиняти тиск, хто знаходиться в найбільш невпевненому становищі - працівники держструктур району, бюджетники, і, особливо, працюючі пенсіонери, тобто ті, чиє професійне благополуччя знаходиться в руках можновладців. Та розрахунок виявився невірним, бо сьогодні мова йде не про роботу, а про життя і здоровья людей, їх рідних, дітей та онуків. Сьогодні зрозуміло, що як молодому поколінню, так і пенсіонерам, і всім свідомим жителям Гуляйпільського району немає на кого розраховувати, вони самі мають відстояти свою землю, своє право на здоровья і життя. В єдності - велика сила! І подібні дії зі сторони представників влади лише це підтверджують - вони бояться, і намагаються запобігти масовим заворушенням серед населення. Не будьмо байдужими, зупинимо разом це "бандитське" свавілля!

... Читать дальше »
Категория: Рудник Гуляйполе | Просмотров: 767 | Добавил: slnikolas | Дата: 21.03.2013

Питання розробки залізорудного родовища поблизу міста Гуляйполя, Запорізької області перед місцевими мешканцями поставало вже неодноразово. Головні побоювання криються у вкрапленні урану та його похідних у складі руди, про що неодноразово писали науковці ще з часів СРСР. Кілька разів спроби розпочати розробку зривалися. Востаннє родовище несподівано опинилося на устах загалу наприкінці минулого року, силами депутатів Запорізької обласної та Гуляйпільської районної рад. Тоді, 24 та 26 грудня, спочатку обласна рада, а потім і районна дали дозвіл на користування надрами ТОВ «Гайчурський ГЗК». При цьому чиновники, як мантру, повторюють заяви, що без згоди місцевих мешканців жодні роботи не розпочнуться, і все буде максимально відкрито. Разом з тим забуваючи розповісти, хто ж той таємний інвестор, що зробив «будівництво кар’єру» топ-темою серед місцевих мешканців.
Зрозуміло, що підприємство, яке обіцяє ледь не мільярдні інвестиції, повинно розміщуватися в гарному просторому офісі. Також поважній установі не гоже оформлювати юридичну особу на квартирі свого керівника, потім орендуючи квадратні метри для офісу. Як свідчить інформація з офіційного державного реєстру, цей офіс знаходиться в Києві, по бульвару Дружби народів, 4/6, приміщення 1. 
Та тут настає розчарування – це звичайний житловий будинок, де серед салонів краси, крамниць спорттоварів та іншого реманенту «Гайчурського ГЗК» не знайти. Можливо ця компанія десь і є, але ж всі підвали не обстежиш.

Тож в подальших пошуках довелося звертатися вже до офіційних інстанцій, і не тільки українських. Як свідчить витяг реєстру юридичних осіб, засновниками ТОВ «Гайчурський ГЗК» є дві юридичні особи – ПАТ «Національна акціонерна компанія «Надра України» та компанія з туманного Альбіону – «Газоіл корпорейшн лімітед», зареєстрована в Лондоні, на Тулей стріт, 122-126. 

Здавалось б, що до ситуації причетна поважна публічна, та, головне, державна компанія НАК «Надра України». Але якщо з нею все зрозуміло, то про іншого учасника цього не скажеш.


Звернувшись до британських реєстрів, можна знайти лише одну фірму з відповідною назвою - Gazoil Corporation Limited, яка і зареєстрована за адресою London, Tooley Street, 122 – 126. Тут же очікує і перше здивування, оскільки в одному з реєстрів біля адреси стоїть примітка, що 1269 компаній зареєстровані за цією адресою.



Ще більше дивує директор Gazoil - Hugh Richard Rowland Meirion Lloyd. Виявилося, що в свої 73 роки він є керівником 23 компаній.

Зрозуміло, що Gazoil Corporation Limited лише ширма, завданням якої є приховати справжніх власників. Створити такі ширми на підставних осіб може будь-хто, маючи зайвих тисячу євро, ну і звісно бажання щось заховати. 
                                                                         
Для з'ясування засновників довелося придбати річний звіт компанії. Ця інформація доступна будь-кому на офіційних сайтах держорганів Великобританії. 



Як видно з документу, засновником Gazoil є ще дві британські компанії - Rollexa Limited та Pallace Limited. Обидві вони зареєстровані за вже відомою адресою : London, Tooley Street, 122 – 126. Їх директори також керують ще кількома сотнями компаній. 

Саме такі матрьошки з компаній і створюються щоб замести сліди. Придбавши річні звіти вказаних компаній стало ясно, що серед акціонерів Rollexa Limited значаться Даяна Іванющенко та Ірина Іванющенко.




За дивним збігом обставин, саме ці особи згадуються як донька та дружина народного депутата Юрія Іванющенко. В 2011 роц ... Читать дальше »
Категория: Рудник Гуляйполе | Просмотров: 875 | Добавил: slnikolas | Дата: 18.03.2013

Информационное издание БАГНЕТ ведет свое расследование проблемы возможности открытия рудника вблизи города Гуляйполе.

 Далее представлена ссылка на материалы издания:

... Читать дальше »
Категория: Рудник Гуляйполе | Просмотров: 998 | Добавил: slnikolas | Дата: 17.03.2013

« 1 2 3 4 5 »
Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0